Recente Tweets
In 5 stappen offerte

Wil je snel weten wat zonne-panelen op je dak kosten en opleveren? Vul dan in 5 stappen je gegevens in en je ontvangt binnen 24 uur een indicatieve offerte.

Verbeteren en NHG

Bezit je een eigen huis en heb je daarvoor een hypotheek zonder NHG? Dan kom je, onder bepaalde voorwaarden alsnog voor NHG in aanmerking. Het belangrijkste criterium is dat je investeert in "kwaliteitsverbetering en energiebesparende maatregelen". Je kunt een aanvullende lening afsluiten of een bestaande hypotheek oversluiten om de kwaliteitsmaatregelen te financieren. Op de website van Vereniging Eigen Huis kun je hierover informatie inwinnen. Raadpleeg je adviseur om na te gaan wat voor jou de beste optie is.

Aflossen of investeren?

Wij adviseren je om beschikbaar spaargeld niet aan aflossing te besteden maar aan een investering in zonnepanelen. Met het geld dat je bespaart kun je vervolgens alsnog je hypotheek aflossen! Zo snijdt het mes aan twee kanten. Daarnaast stijgt je woning in waarde en spaar je het milieu.

Voor particulieren en VVE's hebben wij een compleet pakket samengesteld waarin alle onderdelen zitten voor een compleet zonne-systeem. In de pakketten zitten zonnepanelen, omvormers, bevestigingsmaterialen en bekabeling. Je kunt deze zonnepanelen zelf installeren of laten installeren door een installateur. Uiteraard zijn de pakketten van zeer goede kwaliteit, een gunstige prijs en voorzien van de essentiele garanties.

Energiebesparende maatregelen opnemen in je hypotheek: fiscaal voordelig!

Doordat je minder geld kwijt bent aan energie, houd je meer over voor de netto woonlasten.

Particulieren kunnen fiscaal voordeel hebben bij het aanschaffen van zonnepanelen. Je kunt bijvoorbeeld de installatie van zonnepanelen meenemen in je hypotheek waardoor je hypotheekrenteaftrek geniet over de lening.

Je kunt ook energiebesparende voorzieningen meefinancieren door middel van NHG. Het gaat hier bijvoorbeeld om een HR-ketel, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ beglazing, een warmtepomp, een zonneboiler en/of zonnecellen.

Prettige bijkomstigheid: investeringen in energiebesparing blijven tot maximaal € 8.500 buiten beschouwing bij de inkomenstoets. Mocht je op basis van je inkomen bijvoorbeeld maximaal € 200.000 kunnen lenen, dan kun je daar bovenop nog € 8.500 voor energiebesparende maatregelen lenen.

VVE? Samen delen...

Wij hebben ruime ervaring in het adviseren aan VVE's. De drempel is door de onderlinge afstemming wellicht iets hoger maar geen belemmering om de voordelen te laten liggen. Een uitzondering is er wel: nieuwbouw VVE's hebben nog al eens een volumecontract afgesloten en/of is terugleverantie gemaximaliseerd. Dan vervalt wellicht het argument van terugverdienen maar de besparing van CO2 en dus broeikaseffecten worden uiteraard wel gehaald en tikken vanwege het volume extra hard aan! Wij ondersteunen VVE-besturen met informatie, advies en begeleiding.

Nog meer subidies?

Er veel gemeenten die een Duurzaamheidslening aanbieden. De Duurzaamheidslening valt onder hetzelfde type leningen als je hypotheek, waardoor ook de rente van de duurzaamheidslening als aftrekpost bij de belastingaangifte kan worden meegenomen. Op pagina Berekenen is aangegeven hoe positief dit voor een particulier kan uitpakken.

Wil je weten voor welke andere financieringsmogelijkheden of subsidies je in aanmerking komt? Vul dan in de Energiesubsidiewijzer je woonplaats in. Onder ‘Leningen’ zie je het meteen. Kijk ook op de pagina Berekenen voor een voorbeeldberekening onder een Duurzaamheidslening.