Recente Tweets
In 5 stappen offerte

Wil je snel weten wat zonne-panelen op je dak kosten en opleveren? Vul dan in 5 stappen je gegevens in en je ontvangt binnen 24 uur een indicatieve offerte.

Dak gericht op Oost of West?

Zijn de condities op je dak niet optimaal? Dan biedt de SolarFrontier een oplossing. Juist op Oost of West ligging wordt door dit paneel een rendement geleverd dat vergelijkbaar is met een normaal paneel op Zuid-orientatie. En het "all black" ziet er nog fraai uit ook!

Online te volgen!

Als het systeem eenmaal electriciteit opwekt, wil je ook weten hoeveel. De omvormers die wij installeren geven je die informatie uiteraard, maar wil je nog een stap verder dan kun je een Solar Log aansluiten. Hiermee kun je op je PC de werkelijke productie op ieder moment van de dag in de gaten houden. En met je app op je smartphone zelf overal ter wereld!

Geschikte meter?

Niet iedere meter is geschikt.

Maar je net beheerder is wettelijk verplicht een passende meter op te hangen zodat er gesaldeerd kan worden. Wel kan hij hiervoor eenmalige kosten in rekening brengen.

Voor een compleet overzicht van meters, lees verder op pagina meters

Uit voorraad leverbaar

Onze zonnepanelen en toebehoren zijn niet alleen van hoge kwaliteit, maar zijn ook uit voorraad leverbaar. Wij zorgen ervoor dat je zonnepanelen op korte termijn geleverd en geplaatst zijn.

Wij leveren zonnepanelen op je dak in een compleet systeem bestaande uit de zonnepanelen, een omvormer met productiemeter, bekabeling en het bevestigingsmateriaal. Het systeem wordt aan het elektriciteitsnet gekoppeld via een aparte groep in je meterkast. Het installeren van een gemiddelde installatie is in een dag klaar. Onze erkende installateurs gaan pas weg als de installatie werkt.

Een belangrijk advies dat wij je graag geven: ga niet voor de laagste prijs maar kies voor kwaliteit. Wij hebben een aantal selectiecriteria waaraan producten moeten voldoen.

  • Productgarantie van minimaal 10 jaar of langer
  • Vermogensgarantie van tenminste 90 % van het vermogen na 12 jaar
  • Vermogensgarantie van tenminste 80 % van het vermogen na 25 jaar
  • De garanties zijn afgedekt door de fabrikant met een verzekering voor een periode van minimaal 25 jaar
  • De zonnepanelen moeten zijn voorzien van een keurmerk (CE, TÜV, ISO)
  • De zonnepanelen moeten voldoen aan de laatste stand van de techniek
  • De fabrieken moeten conform westerse standaard zijn qua arbeidsomstandigheden, milieu en veiligheid
  • De zonnepanelen zijn 'bankable'. Dit houdt in dat o.a. Nederlandse, Duitse, Belgische en Franse banken besloten hebben dat men geld mag lenen om te investeren in deze panelen. De panelen zijn dus niet alleen geselecteerd op kwaliteit, maar ook op continuïteit van de fabriek en garantie-afhandeling.

Zo kun je onze producten goed vergelijken met andere offertes. Wij proberen op deze wijze op een open en transparante wijze met kwaliteit om te gaan.

Panelen en omvormer

Een fotovoltaisch (PV) systeem is elektrotechnisch opgebouwd uit een aantal in serie geschakelde panelen. De lengte van de serie bepaalt de hoogte van de geleverde spanning. De opbrengst van een systeem zonne-panelen wordt sterk bepaald door de ‘zwakste schakel’. Als bijvoorbeeld één paneel in de schaduw ligt, neemt meteen de opbrengst van het gehele systeem af. Het is dus belangrijk om te weten waar de schaduw valt. In de zomer is het soms moeilijk voor te stellen hoe schaduwen zich door het jaar gedragen. Wij helpen daarbij. Desnoods adviseren we om minder zonnepanelen te installeren, als het systeem maar optimaal werkt. Waar nodig kan een uitgebreide schaduwsimulatie tot op de minuut berekenen hoeveel elk zonnepaneel zal opbrengen.

Zonnepanelen genereren gelijkspanning en omvormers zijn dus nodig om hier bruikbare wisselstroom (220V) van te maken.

Afhankelijk van de instraling en het opgewekte vermogen dient er een omvormer gekozen te worden die de stroom zo efficient mogelijk omzet, zodat er zoveel mogelijk wisselstroom wordt geproduceerd. Het is altijd maatwerk om een goed passende omvormer te kiezen en te dimensioneren aan de hand van het vermogen van het systeem (afhankelijk van aantal, type panelen en situering naar de zon). Onder verschillende omstandigheden kan de combinatie zonnepanelen en omvormers de prestatie en dus het rendement van een zonnestroom installatie sterk beïnvloeden. Met ons ruime assortiment kun je voor ieder dak altijd een optimaal systeem samenstellen.

Bevestigen: zeker en vast

We werken samen met verschillende leveranciers. Het Nederlands fabrikaat FlatFix is specifiek bedoeld voor montage op platte daken. Het is een hoogwaardig maar zeer eenvoudig aan te brengen systeem. Hierdoor reduceert de installatietijd aanzienlijk. Flatfix is verkrijgbaar in meerdere varianten waarmee voor verschillende typen daken en met verschillende panelen passende draagsystemen ontworpen kunnen worden. Zo kan Flatfix worden geleverd met een opstellingshoek van 15°, 20° en 30° graden en met enkele of dubbele belasting. Het Duitse Schletter is wereldmarktleider op het gebied van solar montage systemen. Het bedrijf bestaat sinds 1968 en is sinds 2001 actief in solar bevestigingsmateriaal. Het zeer uitgebreide assortiment biedt een oplossing voor vrijwel elk denkbaar dak of gevel.