Recente Tweets
Offerte in 5 stappen

Wil je snel weten wat zonne-panelen op je dak kosten en opleveren? Vul dan in 5 stappen je gegevens in en je ontvangt binnen 24 uur een geheel vrijblijvende indicatieve offerte.

Voordeliger dan traditioneel

Het enige nadeel is de iets hogere aanschafprijs. Hierdoor zakt de terugverdientijd terug ten op zichte van een traditionele omvormer. Bedenk echter dat een traditionele omvormer - met een aanschafprijs tussen € 1.000 en € 1.800 - een levensduur

heeft van 12 jaar terwijl de micro-omvormers 25 jaar of langer meegaan. Smeer je de hogere aanschafprijs en het hogere rendement uit over de totale levensduur, dan is een installatie met micro-omvomers juist voordeliger. Klik hier voor performance gegevens.

Micro-omvormers: hoogste rendement, veilig en uitbreidbaar!

Het concept van de micro-omvormer is dat niet één omvormer de elektriciteit van een aantal in serie geschakelde panelen van gelijk- naar wisselstroom omvormt, maar dat ieder paneel zijn eigen omvormer heeft.

Enphase, de innovatie

 

Een zonne-installatie met micro-omvormers heeft de volgende voordelen:

  1. Rendement: Omdat de panelen niet in serie worden geschakeld is een Enphase systeem veel minder gevoelig voor schaduw. Schaduw op één paneel heeft namelijk geen effect op de andere panelen. Ook kunnen de panelen op verschillende dakdelen worden geplaatst of onder verschillende hoeken of oriëntaties. In tegenstelling tot bij een traditionele omvormer zal dit het rendement niet beïnvloeden.
  2. Veilig: Er komt geen gelijkstroom meer van de panelen het pand binnen. Gelijkstroom is per definitie meer brandgevaarlijk, dus maakt dit het systeem veiliger.
  3. Uitbreidbaar: Omdat Enphase gebruik maakt van slechts één type omvormer dat per paneel wordt toegepast, is het zeer eenvoudig een installatie uit te breiden. Het volstaat om een paneel en een micro-omvormer aan het systeem toe te voegen. Dat mag ook een ander paneel zijn dan de andere. Bij een traditioneel systeem blijft het maar afwachten of de aanwezige omvormer de uitbreiding aankan en als dat het geval is dan zal een uitbreiding alleen mogelijk zijn met het oorspronkelijke paneeltype.
  4. Garantie: 25 jaar garantie op de micro-omvormers en 100% uptime. Het kan dit doen omdat Enphase alle omvormers voortdurend online blijft monitoren en onderhouden. Een gewone omvormer heeft een levensduur van ongeveer 12 jaar en dient dan vervangen te worden.
  5. Monitor: Met het online monitoring system Enlighten kan de eindgebruiker tot in de detail de performance van zijn systeem volgen. Deze monitoring maakt integraal deel uit van het Enphase systeem, dus geen extra kosten!
  6. Ruimte: De traditionele omvormers zijn toch vrij grote bakken en moeten bij voorkeur dicht bij de panelen bevestigd worden om het rendementsverlies te beperken. Een micro-omvormer wordt direct op het paneel geplaatst. Dit scheelt niet alleen ruimte in de meterkast, de installatie verloopt ook nog eens sneller!

Al met al biedt Enphase een zeer compleet, flexibel, efficiënt en veilig systeem. Mét 25 jaar garantie, monitoring en onderhoud in de aanschafprijs inbegrepen.

Enphase micro-omvormers zijn alleen geschikt voor panelen met 60 6inch cellen, zoals de ET Solar en Talesun 235 t/m 250 en alle LG en Hyundai panelen. Het is helaas niet geschikt voor Solar Frontier of ET Solar of Talesun 195 of 200 mono.
Klik hier voor de productdocumentatie.